Kontakt

12 + 3 =

Fighting kids sommarläger – i ett nötskal:

3 dagars träningsläger

Tisdag-torsdag: 9.30 – 16

Samling: Eklunds hage, Sköndal 

Lunch: 12-13 (vi grillar)

Träningskläder: Gymnastikskor, träningsbyxor (långa), t-shirt.

Pris: 1450 sek / 1 barn. Syskon: 950 sek

Grundläggande information, sommarläger, självförsvar för barn


Om träningen

Vi tränar modernt självförsvar, anpassat till de situationer som ett barn i respektive åldersgrupp kan råka ut för i sin vardag.  Vikten ligger lika mycket på rätt teknik som taktik och förnuft: vi ger barnen verktyg att hantera hotfulla och våldsamma situationer fysiskt, men bygger även deras mentala beredskap, så att de ska kunna behålla lugnet och ta rätt beslut i en konfliktsituation. Fysiskt våld får aldrig vara enda verktyget i verktygslådan, utan målsättningen är att undvika våld så långt det går. Men i en situation som inte går att undvika på annat sätt, ska barnen ha kapaciteten att sätta in det motvåld som nöden kräver för att de ska kunna ta sig i säkerhet.

Under våra läger tränas grundläggande självförsvarsfärdigheter, såsom att:

 • Ta sig loss om någon håller fast en mot ens vilja eller försöker släpa / bära iväg en
 • Hålla sig lugn även i en hotfull situation, och i första hand använda ord för att komma ur den.
 • Avvärja angrepp som slag, sparkar & knuffar 
 • Grundläggande slag- och sparktekniker för att kunna skapa tid och utrymme att snabbt ta sig ur en situation som inte låter sig lösas med ord
 • Kunna använda vardagsföremål som skydd, till exempel skolväska, cykel, skateboard
 • Fallteknik för att veta hur man tar emot sig om man ramlar för att inte skada sig – och träning i hur man försvarar sig effektivt om man fallit
 • Värja sig effektivt mot flera angripare
 • Taktik och teknik för att avvärja våldtäktsförsök (endast från 12 år och uppåt)

De första 2 dagarna lägger vi främst fokus på att få flyt i de viktigaste grundteknikerna, och dag 3 kommer innehålla mer applicerad träning med lite realistiska scenarier (naturligtvis på deltagarnas nivå). Vi kommer att träna på några olika utvalda platser i Sköndal, som kommer erbjuda lite olika förutsättningar.


Anpassningar till COVID-19

Träningen anpassas givetvis efter FHM’s riktlinjer. De anpassningar vi tittar på (exakta åtgärder presenteras inför respektive kursstart, då riktlinjerna som bekant kan ändras) är bland annat följande:

 • Gruppen delas in i små grupper om 3-4 deltagare som i första hand tränar inbördes. VI sätter i möjligaste mån ihop grupperna med barn som redan har ett umgänge, t ex syskon & skolkamrater. Varje grupp håller avstånd till de andra grupperna.
 • Mycket fokus på stående kamp, slag- och sparkövningar på mitsar etc. Det är den enskilt viktigaste grundträningen, och gör det samtidigt lätt att hålla armlängds avstånd till träningskompisen.
 • Deltagare med minsta förkylningssymptom avvisas från träningen. Anmälningsavgiften minus 450 sek / påbörjad träningsdag återbetalas i förekommande fall, om eleven ej kan bokas om till annan vecka.
 • All utrustning desinficeras efter varje träningsdag. 

TRÄNINGSTIDER:

Varje läger omfattar tisdag-torsdag på utvald vecka.

Träning 9.30 – 15.00, samling och avslut vid Eklunds hage, Sköndal

Lunch och frukt serveras.

Vid regn tränar vi inomhus.

 

VECKA 27, 28 & 29

Barn & ungdom, 7-16 år


PRISER:

Första barn: 1450 sek

Andra barn: 950 sek